RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Для них нема "червоних ліній": МЗС назвало винних в атаці на ТЦ Крокус

Міністерство закордонних справ України звинуватило режим Кремля в теракті у підмосковному Красногорську 22 березня, де в концертному залі загинуло щонайменше 40 росіян.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Читайте також: Перші хвилини теракту в Крокусі: відео очевидців

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що Росія прагне перекласти відповідальність за скоєне на Україну. Натомість українська сторона категорично відкидає подібні звинувачення.

У МЗС висловили переконання, що це спланована провокація Кремля, що направлена на подальше нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, а також створення умов для посилення мобілізації росіян для участі в агресії проти українців та дискредитації України перед міжнародним співтовариством.

У відомстві нагадали, що російський режим має довгу історію аналогічних кривавих провокацій спецслужб, подібних до теракту на Каширському шосе в 1999 році.

"Для путінської диктатури не існує червоних ліній. Вона готова вбивати власних громадян заради політичних цілей так само, як за час війни проти України вбила тисячі мирних українців в результаті ракетних ударів, артилерійських обстрілів та тортур", - йдеться у повідомленні.

У МЗС закликали міжнародну спільноту відкинути російські звинувачення у нібито причетності України у стрілянині та посилити підтримку у протистоянні агресії РФ.

Як повідомлялося, увечері 22 березня перед виступом одного з музичних гуртів у концертному залі у підмосковному Красногорську сталася стрілянина. Загинуло 40, постраждало 140 росіян.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міноборони України засудило інцидент зі стріляниною у Підмосков'ї, назвавши його "свідомою провокацією" режиму Володимира Путіна.

  • Вас також може зацікавити:

В Москві збільшилась кількість жертв теракту в "Крокусі": нові цифри

Машина з білоруськими номерами: у Москві шукають "терористів" з Крокуса

"Ми подумали, що це спецефекти": учасник гурту "Пікнік" про стрілянину у "Крокусі"