RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Перші хвилини теракту в Крокусі: відео очевидців

У п'ятницю 22 березня 2024 року Москва стала свідком трагічних подій у концертному залі "Крокус Сіті Холл". На початку заходу, присвяченого гурту "Пікнік", прогриміла стрілянина.

Перші хвилини нападу потрапили на відео, повідомляє Телеграм-канал "Varlamov News".

Фрагмент з початком евакуації у залі "Крокус Сіті Холла" надіслав очевидець на ім'я Валерій.

Читайте також: У Москві збільшилася кількість жертв теракту в "Крокусі": нові цифри

Згідно з його свідченнями, о 19:58 пролунали перші постріли, які прийняли за пневматичну зброю чи петарду. За словами чоловіка, постріли тривали близько півтори хвилини, не викликаючи особливої тривоги серед глядачів.

"Ми з дружиною встигли піти із зали коли почалася стрілянина в холі. О 19:58 приблизно почули далеко бавовни спочатку поодинокі. Довго йшли поодинокі бавовни. Тільки тепер розумію, що це було буквально хвилина-півтора", - значиться в повідомленні.

Проте о 19:59 пролунала автоматна черга, що призвело до паніки в залі. Люди почали спішно покидати свої місця, хтось біг і падав, хтось повільно, але впевнено прямував до виходу.

За словами очевидця, ні з боку охорони, ні з боку адміністрації концертної зали не було жодних сповіщень про стрілянину чи необхідну евакуацію. Це призвело до хаосу серед глядачів.

Завдяки щасливому випадку і вибору місць на бельетажі, очевидець і його дружина змогли швидко покинути зал.

"Жодного сповіщення або охоронця, що забіг, до зали з інформацією про евакуацію. Люди знімали відео в передчутті концерту гурту „Пікнік“. Ми вперше купили задовго квитки на бельетаж — саме це нас і врятувало (терористи зайшли з партеру, з гальорки партеру). Зрештою, о 19:59 (початок відео) я почув уже чергу і до мене дійшло, що це стрілянина, але не в залі... Люди почали вставати і виходити, почалася паніка 50/50. повільно, не піддаючись паніці, виходив", - повідомив очевидець.

Ще одне відео з кадрами початку стрілянини виклав Телеграм-канал "Ключник". На ньому чітко видно як частину людей нехай і не відразу, але змогла зорієнтуватися і пішла до виходу після перших пострілів:


Раніше ми розповідали про те, що бійці РДК показали прорив танком кордону РФ та втечу російських військових.

  • Вас також може зацікавити:

Атакує одразу три сили: бої на території Росії перейшли у новий формат

Росіяни вдома: у ГУР прокоментували дії бійців легіону "Свобода Росії"

Псує Путіну картинку: що означає рейд російських добровольців у Білгородську та Курську області