RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Може статися вже скоро: у Конгресі США назвали дату голосування за допомогу Україні

Речник Майк Джонсон має намір винести голосування законопроект, який передбачає допомогу для України після Великодня.

Про це повідомили в ефірі CBS News.

У розпал конфлікту, що триває в Україні, голова Комітету Палати представників США із закордонних справ Майкл Маккол оголосив про те, що Конгрес має намір проголосувати за законопроект про виділення допомоги Україні після Великодня.

Ця заява прозвучала на тлі зростаючих закликів до міжнародної підтримки та зусиль з боку адміністрації США з надання військової та гуманітарної допомоги Україні.

Читайте також: В США придумали "схему" на $50 мільярдів для допомоги Україні: як працюватиме механізм

За словами Маккола, спікер палати представників Майк Джонсон має намір винести законопроект на розгляд після Великодня, який цього року випадає на 31 березня.

Комітет із закордонних справ посилено працює над підготовкою законопроекту, він включатиме надання Україні фінансової та військової допомоги.

Голова Комітету Палати представників США із закордонних справ висловив упевненість у тому, що спікер Джонсон розуміє важливість питання національної безпеки і рухатиметься у напрямку прийняття законопроекту якнайшвидше.

Спікер також висловив зацікавленість у проведенні голосування вже 9 квітня, хоча Маккол зазначив, що конкретна дата залежатиме від перебігу підготовки законопроекту.

"Ситуація в Україні дуже важка. Якщо ми програємо в Україні, як в Афганістані, і дозволимо Путіну заволодіти Україною, Молдовою та Грузією, це послабить США", - підсумував Маккол.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати передадуть Естонії на користь України майже 500 тисяч доларів конфіскованих російських активів.

  • Читайте також:

Країна НАТО надасть 21 млн доларів на відбудову Миколаєва

Якщо Штати не дадуть гроші, у нас залишиться два варіанти - нардеп Юлія Клименко

Україна отримала від Канади велику суму: на що підуть гроші