RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Буде компроміс? Генсек НАТО зробив нову заяву про війну Росії та України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив, що Україні, можливо, врешті-решт доведеться піти на поступки у війні з Росією.

Про це повідомляє ВВС.

Він наголосив на життєвій важливості військової підтримки країни і визнав, що продовжувати це робити необхідно ще протягом багатьох років, зміцнюючи її оборону.

Читайте також: "Виходь на зв'язок, якщо мужик": російські добровольці звернулися до Путіна, відео

"Навіть якщо ми віримо і сподіваємося, що війна закінчиться найближчим часом, ми повинні підтримувати Україну протягом багатьох років, будувати її оборону, щоб стримувати майбутню агресію", - сказав генсек НАТО.

Проте генеральний секретар також зазначив, що саме Україна повинна буде визначити прийнятні для неї компроміси, виходячи зі своєї оцінки ситуації на полі бою та політичних реалій.

Столтенберг підкреслив, що він не закликає Україну йти на поступки негайно, але попередив, що мирна угода, яка вважатиметься справжньою перемогою для України, може вимагати певних компромісів.

Рішення бути компромісам чи ні, буде ухвалено українським народом та його законно обраним урядом. Яким би не був їхній вибір, НАТО та міжнародна спільнота мають бути готові підтримати Україну у досягненні її цілей та забезпеченні миру та безпеки в регіоні.

"Зрештою, саме Україна має вирішувати, на які компроміси вона готова піти, - сказав Столтенберг, - ми повинні дати їй можливість бути в тому становищі, коли вона дійсно досягне прийнятного результату за столом переговорів".

Раніше ми також розповідали, що НАТО готує план допомоги Україні на $100 млрд на випадок перемоги Трампа.

  • Вас також може зацікавити:

"Це не срібна куля": генсек НАТО оцінив роль F-16 у війні з Росією

Путін заявив про готовність до ядерної війни і знову заговорив про переговори

Норвегія не виключає запровадження військ НАТО в Україну, але є одне "але"