RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Україна може програти у війні": генерал США закликав Конгрес до активних дій

Ситуація на фронтах війни в Україні стає все більш напруженою. Росія не демонструє жодних ознак припинення своєї агресії, а навпаки прагне розширити свій вплив і знайти нових союзників, попередив командувач Європейського командування США генерал Крістофер Каволі, виступаючи в Конгресі.

Про це повідомляє Голос Америки.

За словами генерала, Кремль активно шукає підтримки таких країн, як Китай, Іран і КНДР, формуючи з ними стратегічні партнерства. Ці країни об'єднує прагнення кинути виклик чинному світопорядку, що явно суперечить національним інтересам США.

Читайте також: В США придумали "схему" на $50 мільярдів для допомоги Україні: як працюватиме механізм

Генерал Каволі підкреслив, що Росія становить хронічну загрозу і не має наміру зупинятися в Україні. Її амбіції виходять далеко за межі українських кордонів. У зв'язку з цим Європейське командування США посилює стримуючі позиції по всій Європі, зміцнює східний фланг, модернізує інфраструктуру та розширює резерви.

Проте, за словами генерала, Україна залишається майже повністю залежною від зовнішньої підтримки у своїй боротьбі проти російської агресії. У цьому контексті він закликав Конгрес ухвалити законопроект із додатковим фінансуванням, що включає допомогу Україні.

"Якщо одна сторона може стріляти, а інша не може стріляти у відповідь, то програє та сторона, яка не може стріляти у відповідь. Тому ставки дуже високі, – зазначив Каволі. – Цього року вони (украънцы, - ред.) дуже залежать від нас, пане голово. Без нашої підтримки вони не зможуть перемогти".

Таким чином, генерал Каволі наголосив на необхідності активних дій з боку США та їхніх союзників для протистояння російській агресії та підтримці України. Ситуація залишається вкрай напруженою і будь-яка пасивність може призвести до катастрофічних наслідків для української держави.

Раніше Апостроф повідомляв, що Сполучені Штати передадуть на користь України через Естонію майже 500 тисяч доларів конфіскованих російських активів.

  • Вас також може зацікавити :

Країна НАТО надасть 21 млн доларів на відбудову Миколаєва

Якщо Штати не дадуть гроші, у нас залишиться два варіанти - нардеп Юлія Клименко

Україна отримала від Канади велику суму: на що підуть гроші