RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Конгресі рознесли вщент позицію Пентагону за заборону Україні бити по Росії

У Міністерстві оборони США назвали нафтопереробні заводи в РФ "цивільними об'єктами", у той час, як в Конгресі рознесли вщент цю позицію.

Про це стало відомо із діалогу між помічницею міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селести Валландер та члена палати представників Остіна Скотта під час слухання в Конгресі.

Так, Остін Скотт запитав, чому Україна не має права атакувати нафтогазову інфраструктуру в Росії у той час, як сама РФ регулярно нищить Україну.

Читайте також: Українські дрони над Татарстаном: куди прилетить наступна "пташка"

"У нас є побоювання з приводу завдавання ударів по цивільних об'єктах. Це суверенне рішення України, але ми висловлюємо цю стурбованість", — відповіла вона, наголосивши, що "залізне" дотримання законів є одним з елементів європейської демократії.

Натомість член палати представників заявив, що Україна не може "сидіти, склавши руки" і просто приймати удари. Своєю чергою, помічниця міністра оборони США нарешті погодилася, що зруйнована російська інфраструктура належить приватним російським громадянам, які є частиною Путінського режиму.

Раніше ми розповідали про зупинку НПЗ в Орську.

  • Вас також може зацікавити:

Удар по заводу "шахедів" у Татарстані: удар дрону встигли зняти на відео

Уражені три ТУ-95: нові подробиці удару по російських аеродромах 5 квітня

Дрони атакували черговий НПЗ в Росії, спалахнула одна з установок