RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коли Україна отримає перший транш допомоги США: названо дату

Перший транш озброєння від США у рамках військової допомоги Україні у розмірі понад 60 млрд доларів, за яку проголосував Конгрес 20 квітня, надійде з Німеччини за кілька днів після підписання законопроєкту американським президентом.

Про це пише New York Times з посиланням на офіційні особи США.

Читайте також: Допомога від США для України: Байден каже про лідерство, а у Росії істерика

"Товари зі запасів Пентагону в Німеччині будуть швидко доставлені залізницею до українського кордону", - йдеться у повідомленні.

Представники США не розповіли, який тип озброєння передадуть Україні у рамках пакету допомоги, але речник Пентагону генерал-майор Патрік Райдер заявляв раніше, що, ймовірно, у транш увійде більше боєприпасів для ППО та артилерії.

"У нас є дуже надійна логістична мережа, яка дозволяє нам дуже швидко переміщувати матеріальні засоби, як ми це робили в минулому. Ми можемо доставити протягом кількох днів", - сказав Райдер.

Водночас додаткові далекобійні ракети ATACMS можуть передати, як тільки почнуть надходити на склади Пентагону Precision Strike Missiles - американські балістичні ракети малої дальності для заміни MGM-140 ATACMS. Офіційні особи зазначили, що Штати мають обмежену кількість даної зброї. Решта арсеналу ATACMS зарезервували для непередбачених обставин, якщо США будуть вести війну з РФ, Північною Кореєю або Китаєм.

Раніше ми писали, коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger.

  • Вас може зацікавити:

Ситуація загрожує стати критичною: яку допомогу виділили Нідерланди Україні

Ще більше ППО і боєприпасів для України: яку допомогу пообіцяв Столтенберг

Безпрецедентне рішення: Данія купить в України зброю для ЗСУ