RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Допомога від США для України: Байден каже про лідерство, а у Росії істерика

Президент США Джо Байден закликав Сенат якомога швидше ухвалити військову допомогу Україні. Представники Кремля, зі свого боку, влаштували справжню істерику після сьогоднішнього рішення Палати представників.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав реакцію Вашингтону та Москви на відповідне рішення нижньої палати Конгрессу США.

Читайте також: Сенат США ухвалив важливе рішення щодо допомоги Україні: залишилося фінальне голосування

Палата представників ухвалила допомогу Україні - реакція Байдена

Зокрема, лідер Білого дому привітав рішення Палати представників та закликвав Сенат якомога швидше ухвалити законопроєкт, який передбачає надання допомоги Україні, Тайваню та Ізраїлю. За словами Байдена, сьогоднішнє голосування - "просування наших інтересів національної безпеки та чітке повідомлення про силу американського лідерства на світовій арені".

Президент подякував законотворцям за єдність у важкий час та термінове ухвалення необхідних безпекових документів, "за які він боровся місяцями". Байден додав, що Сенату необхідно швидше ухвалити відповідний законопроєкт та надіслати його йому на стіл, аби він "міг підписати його як закон, і ми могли швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою".

Палата представників ухвалила допомогу Україні - реакція Росії

Після того, як Палата представників схвалила використання російських заморожених активів, у Кремлі почали погрожувати Вашингтону. Речник російського диктатора Дмитро Пєсков зазначив, що "США доведеться відповісти за конфіскацію заморожених активів РФ".

Речниця МЗС Росії Марія Захарова стверджує, що надання військової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню "посилить світові кризові явища". Ухвалення допомоги Києву у розмірі $61 млрд вона назвала "спонсоруванням терористичної діяльності".

"Військова допомога київському режиму є прямим спонсоруванням терористичної діяльності, Тайваню – втручанням у внутрішні справи Китаю, Ізраїлю – прямою дорогою до ескалації безпрецедентного загострення у регіоні", - резюмувала підлегла Лаврова.

Експрезидент Росії Дмитро Медведєв пішов далі та побажав, аби у США розпочалася масштабна громадянська війна. За його словами, Кремль не сумнівався у тому, що Палата представників ухвалить виділення військової допомоги "банді неонацистів". Законотворців США він назвав "штатівськими в*родками".

"Не можу з усією щирістю не побажати США якнайшвидше самим поринути в нову громадянську війну. Яка, сподіваюся, кардинально відрізнятиметься від війни Півночі і Півдня в XIX столітті і вестиметься із застосуванням літаків, танків, артилерії, РСЗВ, усіх видів ракет та іншої зброї. І яка приведе нарешті до безславного розпаду мерзенної імперії зла ХХI століття – Сполучених Штатів Америки", - резюмував соратник Путіна.

Раніше ми розповідали, що Сенат США визначився з допомогою Україні.

Вас може зацікавити:

Сенат США зробив крок до надання допомоги Україні

Допомога Україні від США на 60 млрд: Сенат запустив процедуру, що далі

Соратниця Трампа в Конгресі анонсувала голосування за допомогу Україні і Ізраїлю