RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

"Інавгурація" Путіна: всі подробиці про позицію України, США та ЄС

У вівторок, 7 травня, відбудеться чергова так звана інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, на яку були запрошені представники іноземних держав.

"Апостроф" зібрав всю інформацію про позицію України, США та ЄС до інавгурації Путіна.

Читайте також: Представники 7 країн ЄС готові взяти участь у "інавгурації" Путіна

Міністерство закордонних справ України у своїй заяві зазначило, що Україна не визнає Володимира Путіна демократично обраним на виборах цього року й легітимним президентом РФ, а також закликає зробити те саме інші країни та міжнародні організації.

"В такий спосіб російська влада намагається створити для усього світу і своїх громадян ілюзію законності майже довічного перебування при владі людини, яка перетворила РФ на державу-агресора, а правлячий режим – на диктатуру",– йдеться в заяві.

В МЗС зазначають, що "в ході так званих березневих "виборів" Росія порушила положення численних міжнародних документів, які є основою сучасної системи міжнародних відносин". А незаконна організація виборчого процесу на тимчасово окупованих суверенних територіях України стала брутальним порушенням загальновизнаних норм і принципів міжнародного права.

США не будуть відправляти свого представника на так звану "інавгурацію" очільника Кремля Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер. Але водночас, Сполучені Штати продовжать визнавати Путіна президентом Росії.

"Ми точно не визнаємо ці вибори вільними та чесними, але він - президент Росії і продовжить працювати у цій ролі", - заявив Міллер.

США, Велика Британія та більшість країн ЄС будуть бойкотувати "інавгурацію" Володимира Путіна після проведених псевдовиборів, які Європарламент визнав нелегітимними. Очікується, що 20 країн-членів ЄС будуть бойкотувати церемонію, тоді як сім країн можуть відправити своїх послів. За словами двох дипломатичних джерел, окрім Франції, очікується участь Угорщини та Словаччини.

Навіть прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян не братиме участі у церемонії "інавгурації" російського диктатора Володимира Путіна, про що повідомив голова парламенту Ален Симонян.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки ще Росія зможе фінансувати війну.

  • Вас також може зацікавити:

Росія готує швидкі удари: чому так поспішає Путін

Легітимність Путіна може похитнутися: російський журналіст про результати "виборів" 2024 року

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході