RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Рада відправила у відставку міністра, який відповідав за інфраструктуру

Верховна Рада України відправила у відставку Олександра Кубракова з посади Віце-прем'єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.

Читайте також: З Міноборони звільнили топ-чиновника, який відповідав за забезпечення бійців на фронті

"Парламент звільнив Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення України - Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. ЗА - 272 голоса. Самого віце-премʼєра не було в залі. Премʼєр-міністра теж. Хто замість теж незрозуміло" , - написав Железняк.

Своєю чергою, Олександр Кубраков зазначив, що завжди готовий до відкритого діалогу та детального звіту щодо роботи Міністерства за всіма напрямками.

"Коротко щодо зареєстрованого у Парламенті проєкту Постанови про моє звільнення з посади Віце-прем’єр-міністра з відновлення України - Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль зі мною це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений. Нагадаю, з травня 2021 року я очолював Міністерство інфраструктури України. З перших днів війни до наших обовʼязків у галузі транспорту та пошти додалися військова логістика, відновлення житла та муніципальної інфраструктури. У грудні 2022 року Верховна Рада прийняла рішення про моє призначення Віце-прем’єр-міністром з відновлення України та міністром нового, обʼєднаного міністерства", - зазначив Кубраков

Він розповів, що за підтримки Президента України Володимира Зеленського, вдалося запустити ряд важливих для держави ініціатив та проєктів.

"Щодо голосування за даний проект постанови Верховною Радою - за 5 років спільної роботи ми пройшли великий шлях. З абсолютною більшістю - шлях в одному напрямку. Кожен приймає рішення відповідно до своїх переконань і несе за це відповідальність", - додав Кубраков.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що речницю Сил оборони Півдня звільнили після скандалу.

  • Вас також може зацікавити:

Друг Зеленського Шефір розповів, що робитиме після звільнення з посади

Речник Повітряних сил йде з посади: чим відомий Юрій Ігнат

У Повітряних силах новий речник: хто прийшов на заміну Ігнату