RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Речницю Сил оборони Півдня звільнили після скандалу

Керівницю пресцентру Сил оборони Півдня Наталю Гуменюк, яку медійники раніше звинуватили у тому, що вона перешкоджає висвітленню російських воєнних злочинів, звільнили з посади.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ на офіційній сторінці в Facebook.

Читайте також: Командувач ОК "Південь" оголосив про відставку: хто він і що про нього відомо

Зауважується, що Генеральний штаб Збройних Сил України вирішив провести ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

"Зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024".

Генштаб ЗСУ додає, що наразі триває відбір відповідного фахівця, "... який чи яка вже невдовзі стане "голосом" Сил оборони Півдня".

Окрім того, додається, що попри процес пошуку відповідного кандидата Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, "... організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ".

Варто нагадати, що нещодавно, 16 квітня, близько 100 українських журналістів звернулися до військового керівництва з вимогою замінити керівницю пресцентру Сил оборони Півдня Наталю Гуменюк, яка, за їхніми словами, перешкоджає висвітленню російських воєнних злочинів – не допускає журналістів та забороняє висвітлювати воєнні злочини Росії в зоні її відповідальності.

Вони вимагали замінити керівницю пресцентру Сил оборони Півдня.

Нагадаємо, раніше речниця "Півдня" розповіла свою версію подій.

  • Вас також може зацікавити:

Кадрові перестановки: заступник Єрмака отримав нову посаду

У Повітряних силах новий речник: хто прийшов на заміну Ігнату

Друг Зеленського Шефір розповів, що робитиме після звільнення з посади