RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Україна не отримує необхідного від партнерів: прем’єрка Естонії назвала причину

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас повідомила, що партнери України не надають країні військову допомогу в необхідному обсязі. Це пов'язано з тим, що вони "стримують страх".

Про це вона заявила 18 травня на заключній дискусії конференції Леннарта Мері щодо підтримки України, передає Естонське національне телерадіомовлення (ERR).

Читайте також: "Червоні лінії" проводяться тільки для друзів: як Захід недооцінює дії Китая та Росії

"Нас у підтримці України стримує страх. Країни мають різні страхи, зокрема ядерний страх, страх ескалації, страх міграції. Ми не повинні потрапити в пастку страху, бо це саме те, чого хоче путін. Він хоче, щоб ми боялися і не підтримували Україну через страх", – наголосила естонська прем'єр-міністерка.

За її словами, партнери повинні підтримувати Україну "стільки, скільки потрібно". Вони діятимуть рішуче і "не дозволять противникам диктувати їхнє майбутнє".

"Ми повинні допомогти Україні відтіснити Росію до її кордонів. Ми повинні продовжувати застосовувати санкції доти, доки територіальну цілісність України не буде відновлено. Агресор повинен компенсувати завдані збитки, а винні, включаючи російське керівництво, мають бути притягнуті до відповідальності", – зауважила Каллас.

Крім того, вона додала, що світ, який потрібен Європі, передбачає кінець "сірих зон", тому Україна має стати членом Європейського союзу та НАТО.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про передачу ще 2 млрд доларів для української армії.

  • Вас може зацікавити:

Перемир'я поки що неможливе: головні тези розмови Зеленського з журналістами про війну і не тільки

НАТО може відправити війська в Україну: названо умову

Німецький оборонний концерн вироблятиме в Україні системи ППО: коли може відкритись завод