RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Трамп пообіцяв зупинити військову допомогу Україні до того, як "візьме Білий дім"

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що зупинить фінансову допомогу Україні ще до того, як "візьме Білий дім". Водночас він наголосив, що симпатизує українському лідерові Володимиру Зеленському, бо він не підтвердив погрози від Трампа у 2019 році.

Про це він повідомив на передвиборчому заході Turning Point USA у Детройті 15 червня, передає C-SPAN.

Читайте також: Байден і Трамп домовилися про дебати, однак є умови

"Я вважаю, Зеленський, ймовірно, найкращий продавець серед усіх політиків, що колись жили. Щоразу, коли він приїжджає до нашої країни, він йде з 60 млрд доларів... Він тільки-но поїхав чотири дні тому з 60 мільярдами, приїхав додому та оголошує, що йому треба ще 60 мільярдів. Це ніколи не скінчиться. Я це розв’яжу ще до того, як візьму Білий дім", - зауважив Трамп.

Він додав, що симпатизує Зеленському, адже глава української держави не підтвердив погрози з боку Трампа під час телефонної розмови 25 липня 2019 року, коли він "тиснув" на Зеленського, аби Україна розслідувала дії Джо Байдена, який конкурував з ним у виборах президента США 2020 року.

У Штатах це кваліфікували як тиск на лідера іноземної держави з метою втручання у виборчу кампанію, тобто зловживання повноваженнями президента, а тому оголосили Трампу перший імпічмент.

"Ви знаєте, щодо вигадки з першим імпічментом він (Зеленський - "Апостроф") був дуже добрим, сказав: "Ні, президент мені не погрожував". Він міг би відстоювати свої інтереси, тому (міг сказати - "Апостроф"): "Мені погрожували". Тож він мені подобається. Але він найкращий продавець усіх часів", - зазначив кандидат у президенти США, вибори якого пройдуть цього року.

Нагадаємо, на Саміті миру у Швейцарії 15 червня американська віцепрезидентка Камала Гарріс повідомила, що США виділяють 1,5 мільярда доларів Україні на гуманітарні та енергетичні проблеми.

  • Вас може зацікавити:

Байден заявив про підготовку "плану перемоги" України

Які шанси у Трампа стати президентом знову: астрологиня склала прогноз до кінця року

Трамп зробив заяву про невигідність перемоги України