RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Фінляндія надасть 24-й пакет військової допомоги Україні на 159 млн євро

У п’ятницю, 28 червня, Міністерство оборони Фінляндії анонсувало 24-й пакет військової допомоги для України – загальна сума пакета допомоги орієнтовно становитиме 159 мільйонів євро.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства оборони Фінляндії.

Відповідне рішення про новий оборонний пакет ухвалив президент Фінляндії Александр Стубб на пропозицію уряду.

В повідомленні зауважується, що це вже 24-та партія оборонного обладнання, яку Фінляндія надасть Україні. Поточна партія допомоги сягне 159 мільйонів євро:

"Це вже 24-та партія оборонного обладнання з Фінляндії до України. За оцінками, заміна засобів, що увійшли до цієї партії, обійдеться Фінляндії приблизно в 159 млн євро. Загальна вартість оборонного обладнання, поставленого Фінляндією Україні, наразі становить 2,2 млрд євро".

Міністр оборони Антті Хякканен вказав:

"Фінляндія віддана підтримці України в її боротьбі проти невиправданої агресії Росії. Йдеться не лише про Україну, але й про право всіх вільних народів на гідне існування. Ми, фіни, навчилися на власній історії, наскільки важливим є це питання".

Інформацію стосовно того, що саме увійде в новий пакет військової допомоги, не вказують з оперативних міркувань та з метою безпеки. Невідомими також залишаються терміни та способи надання допомоги, проте, за повідомленнями міноборони Фінляндії, "допомога враховує як потреби України, так і ресурсну ситуацію в Збройних силах".

Міноборони Фінляндії також згадує, що країна є в списку учасниць "чеської ініціативи" зі спільної закупівлі боєприпасів.

Раніше ми також писали, що у Литві ухвалили рішення виділити Україні на підтримку безпеки й оборони щонайменше 0,25% свого ВВП.