RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Політика

Новини

4 липня

Всі новини

Саміт НАТО обіцяє хороші новини для України щодо ППО, - Reuters

Під час саміту Організації Північноатлантичного договору (НАТО) у Вашингтоні 9-11 липня Україна отримає "хороші новини" у своєму прагненні "закриття неба" для захисту від частих ракетних і безпілотних атак РФ у вигляді посилення своїх систем Протиповітряної оборони.

Про це інформує агенція Reuters, посилаючись на високопоставленого чиновника Держдепартаменту США.

Посадовець Держдепу США зазначив, що його країна розраховує зробити кілька нових заяв щодо ППО на цьому заході.

"Сподіваємося, що зможемо потрапити на саміт і зробити нові оголошення щодо протиповітряної оборони. Ви чули, що українці прагнуть отримати додаткові Patriot або подібні системи. І я думаю, що ми матимемо для них додаткові хороші новини на цьому фронті", - сказав він.

Інших подробиць чиновник не повідомив.

Агенція нагадує, що українська влада кілька місяців поспіль настійно закликала своїх партнерів збільшити постачання систем протиповітряної оборони для захисту від ракетних атак.

Очікується, що лідери країн зберуться на саміт НАТО у Вашингтоні, що частково буде присвячений святкуванню 75-ї річниці військового альянсу.

Нагадаємо, раніше президент доручив очільнику Міністерства оборони, який перебуває у США, уточнити в американських партнерів важливі деталі постачання в Україну додаткових систем ППО Patriot.