RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Журналісти дізналися про плани Орбана відвідати Путіна

Соратник російського диктатора Володимира Путіна, угорський прем'єр Віктор Орбан 5 липня збирається вирушити з візитом в Росію. Це відбудеться лише через кілька днів після поїздки в Україну.

Про це заявив журналіст VSquare і Direkt36 Саболч Пані, що висвітлює Центрально-Східну Європу, посилаючись на власні джерела.

За словами журналіста, після поїздки до Києва, де пропонував українській владі погодитись на вигідне РФ припинення вогню, Орбан попрямує у Москву. Разом з ним вирушить також голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Водночас, за інформацією пресслужби угорського прем'єра, Орбан долучиться до саміту Організації тюркських держав в Азербайджані, що відбудеться 5-6 липня.

Востаннє Орбан з Путіним зустрічалися у жовтні 2023 року в Пекіні під час форуму "Один пояс, один шлях".

Як пишуть угорські ЗМІ, відповідним зустрічам, як правило, передує тривала організаційна робота, відтак Орбан знав про плани поїхати в РФ, коли вів переговори з українською владою. Водночас, невідомо, чи озвучував такі наміри президенту України.

Орбан, перебуваючи в Україні виступав з ідеєю невідкладного перемир'я, що є у всіх проросійських "мирних планах".

Раніше ми писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав безглуздою мирну пропозицію Орбана та Путіна про перемир'я, наголосивши, що Німеччина ніколи не погодиться на капітуляцію України.