RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

Білий дім відреагував на удар РФ по "Охматдиту" - що обіцяють в США

У Білому домі виступили з осудом чергової кровавої ракетної атаки РФ на Україну 8 липня. Там пообіцяли докласти зусиль, що дозволять завадити подібним ударам у майбутньому.

З такою заявою виступив директор з питань Європи Ради національної безпеки США Майкл Карпентер на брифінгу, інформує видання "Європейська правда".

Посадовець зазначив, що чергова атака по Україні, у тому числі по дитячому медичному закладу, є свідченням жахливої ціни російської агресії, яку ладен платити російський диктатор Володимир Путін у цій війні.

"Атака на пологовий будинок, а також на дитячу лікарню – на жаль те, що відбувається не вперше під час війни", – повідомив він.

Карпентер наголосив, що Сполучені Штати надалі докладатимуть зусилля для підтримки спроможності України протистояти російській агресії.

Окремо анонсував, що цього тижня на саміті НАТО будуть озвучені подальші кроки з посилення української Протиповітряної оборони, що дозволять попередити аналогічні атаки.

"Якщо Путін думає перечекати Захід, він помиляється", - зазначив cтарший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США.

11 липня, в останній день саміту НАТО, у США запланована зустріч держав, які уклали безпекові угоди з Україною. Зокрема, президент США Джо Байден хоче об'єднати всі країни, які взяли зобов'язання перед Україною в рамках ініціативи "Групи семи" та України на попередньому саміті НАТО у Литві. Цей захід лідер США проведе разом з президентом України Володимиром Зеленським, додав Майкл Карпентер.

Нагадаємо, раніше лідери Литви та Естонії виступили із закликом посилити військову підтримку України на саміті НАТО у Вашингтоні після нової атаки РФ.