RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

6 жовтня

Всі новини

Литва та Естонія закликали НАТО збільшити допомогу Україні після атаки РФ

Лідери Литви та Естонії виступили із закликом посилити військову підтримку України на саміті НАТО у Вашингтоні після нової кровавої атаки РФ, внаслідок якої загинули десятки українців 8 липня 2024 року.

Про це йдеться у дописах президента Литви Гітанаса Науседи і президента Естонії Алара Каріса у соцмережі Х.

За словами литовського президента, російські терористи демонструють, що не мають меж в обстрілах України.

"Немає такої межі, яку російські терористи не перетнули б. Для мене абсолютно ясно, що ми як НАТО маємо зробити: посилити підтримку України і змусити Росію зрозуміти, що українське майбутнє в альянсі незворотне", - зазначив Науседа.

Своєю чергою, естонський президент зазначив, що результатом саміту НАТО має стати об'єднана військова допомога Україні, особливо, що стосується сфери захисту українського неба від атак, шляхом посилення Протиповітряної оборони.

"Як ми можемо допомогти Україні захистити себе від агресії Росії? Об'єднана і сильна військова підтримка України, особливо в галузі протиповітряної оборони, має бути одним із результатів саміту НАТО", - повідомив Каріс.

Варто зауважити, що за даними агенції Reuters, під час саміту Організації Північноатлантичного договору, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня, Україна отримає "хороші новини" у захисті від частих ракетних і безпілотних атак РФ у вигляді посилення своїх систем ППО.

Нагадаємо, за даними Нацполіції, в Україні зросло загальне число загиблих та постраждалих внаслідок російської масованої атаки 8 липня.