RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Швейцарія розширила свої санкційні списки проти Росії

8 липня Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) розширив санкційні списки проти Росії. Тож Швейцарія долучається до додаткових санкційних списків проти фізосіб і компаній із РФ, що пов'язані з оборонним та торговельним секторами.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті швейцарського уряду.

Зауважується, що зміни набудуть чинності о 18:00 9 липня.

Швейцарський уряд нагадує, що 24 червня ЄС ухвалив нові заходи проти Росії в рамках чотирнадцятого пакету санкцій, що стали відповіддю "на триваючу військову агресію Росії проти України та постійні акти дестабілізації, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і безпеку України".

З огляду на це Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) в межах своєї юрисдикції має накласти санкції в межах своєї юрисдикції на ще 69 фізичних та 86 юридичних осіб.

Санкцій переважно стосуються бізнесменів, пропагандистів, представників російської армії та судової влади, а також людей, що відповідальні за депортацію українських дітей, та працівників федеральної служби безпеки РФ (фсб).

Що стосується нових суб’єктів, які підпадають під санкції, уряд Швейцарії зауважує на компаніях, що працюють у російському оборонному секторі, а також компаніях у фінансовому та торговельному секторах, які беруть активну участь в обході санкцій.

"Загалом до санкційних списків потрапили понад 2200 фізичних та юридичних осіб. Це відповідає вимогам ЄС. Чотирнадцятий пакет санкцій, ухвалений ЄС 24 червня, передбачає низку додаткових заходів, зокрема в енергетичному, фінансовому та товарному секторах. Наразі Федеральна рада вивчає ці додаткові заходи з метою їх можливого ухвалення", – йдеться у повідомленні на сайті уряду країни.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що Європейський союз, який має розпочати роботу над 15-м пакетом санкцій проти Росії, повинен звернути увагу на російських металургів та "Росатом".