RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Джо Байден на саміті НАТО: "Путін хоче повне підкорення України"

Президент США Джо Байден вважає, що російський диктатор Володимир Путін не хоче нічого меншого ніж повне підкорення України. Проте наголошує, що українські військові здатні зруйнувати ці наміри РФ.

На цьому президент США наголосив у виступі на відкритті саміту НАТО у Вашингтоні, передає "Європейська правда".

Байден наголосив на тому, що Альянс зараз "сильніший ніж будь-коли", згадавши заразом про вступ Фінляндії та Швеції до НАТО, а також про посилення так званого "східного флангу НАТО". Разом з цим він вважає посилення "східного флангу" недостатнім для того, щоб зупинити агресію Росії.

Президент США зауважив: російський диктатор бажає повного підкорення України:

"Путін не хоче нічого меншого ніж повне підкорення України. Він хоче покласти край українській демократії, зруйнувати українську культуру і стерти Україну з карти світу. І ми знаємо, що Путін не зупиниться в Україні".

Разом з цим Байден переконаний, що господар Кремля не досягне успіху, засвідчивши тим самим впевненість у перемозі України: "Не сумнівайтеся: Україна може зупинити Путіна – і вона це зробить".

Він вірить, що українські військові досягнуть цього разом "з нашою колективною підтримкою, яку вони вже мають".

Раніше ми також писали, що президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне отримати 128 винищувачів F-16, щоб вирівняти сили з росіянами в небі.