RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Bloomberg дізнався про плани Зеленського щодо саміту миру та участі у ньому РФ

Україна має намір провести другий Саміт миру ще до листопадових виборів у США та залучити до нього Росію.

Про це пише Bloomberg.

"Київ хоче скликати другу зустріч для досягнення справедливого мирного врегулювання в Україні до виборів у США в листопаді, цього разу за участю Росії", – йдеться у повідомленні Bloomberg з посиланням на обізнаних осіб.

Як пише видання, намагання організувати зустріч напередодні виборів у США вказує на на відчуття невідкладності з боку України, "...оскільки стикається з перспективою повернення Дональда Трампа до Білого дому". Щодо цього згадується, як Трамп "вихвалявся", що закінчить війну в Україні ще до своєї інавгурації в січні, а також виступав проти продовження військової підтримки з боку США.

Один український урядовець підтвердив наміри провести другий саміт до виборів у США. А декілька посадовців із західних країн-союзників заявили, що будь-яка зустріч має бути ретельно організована, з чітко визначеною метою і керованими очікуваннями.

Натомість, як передає Bloomberg, деякі американські посадовці, однак, не впевнені, що саміт з Росією та Україною відбудеться.

В свою чергу Володимир Зеленський на зустрічі в Інституті Рейгана у Вашингтоні закликав США допомогти в організації другого саміту, щоб зробити його "більш потужним і справді вирішальним".

Раніше ми також писали, що другий Саміт миру має фіналізувати попередні домовленості.