RU  UA

Другий саміт миру фіналізує домовленості: що отримала Україна у Швейцарії

Після завершення Глобального саміту миру, що став особливо успішним для української дипломатії та звершився підписанням спільного комюніке про основи миру в Україні, варто очікувати на другу зустріч, яка фіналізує всі домовленості.

Про результати саміту для України та важливість другої зустрічі в етері Апостроф TV розповів політолог-міжнародник Антон Кучухідзе

Читайте також: Треба діяти швидко: коли відбудеться другий саміт миру

Він вважає, що проведений Глобальний саміт миру можна вважати успішним, зокрема в питаннях, що стосуються української дипломатії:

"... цей саміт можна рахувати як успіх для української дипломатії, тому що дуже важко зібрати таку кількість держав з приводу свого питання. Тип паче, що це відбувалося не в рамках якоїсь міжнародної структури, де у держав є зобов’язання щодо роботи в тому чи іншому форматі. Тобто це певне ноу-хау для української дипломатії мати такий широкий формат обговорення встановлення миру навколо України".

Що стосовно подальших кроків, на думку політолога варто очікувати на другий саміт, під час якого і фіналізують усі домовленості.

"Такий формат, де присутні світові лідери з різних регіонів, де підтверджено орієнтацію на принципи статуту Організації Об’єднаних Націй, має шанс на практичний успіх з точки зору того, що б все ж таки вплинути на рашистську агресивну політику саме з дипломатичної точки зору", – коментує він.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли, що дві країни відкликали свої підписи під спільним комюніке Саміту миру.

  • Вас також може зацікавити:

"Ми змусимо Росію здатися": Мелоні пояснила Кремлю, що буде в разі невиконання умов Заходу

Загрозливий сценарій: Шольц розповів про наслідки перемир'я з Росією

Що принесе Україні Саміт миру: які очікування Зеленського