RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Перші САУ “Богдана”, профінансовані Данією, поставлять найближчими місяцями

Перша партія самохідних гаубиць "Богдана", які профінансує Данія, мають поставити вже в найближчі місяці.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міноборони Данії.

Зауважується, що мова йде про партію з 18 українських самохідних гаубиць (САУ) "Богдана". У Міністерстві оборони Данії нагадали, як навесні міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен виступив з ініціативою, щоб Данія у співпраці з Україною розміщувала замовлення безпосередньо в українській оборонній промисловості

"Це є зміною парадигми у наданні допомоги і забезпечить швидшу та ефективнішу військову підтримку на фронті в Україні, – йдеться у повідомленні із заувагою про першу партію профінансованих САУ: – Очікується, що перша передача 18 артилерійських снарядів "Богдана", профінансована Данією, буде доставлена найближчими місяцями".

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен наголосив:

"Коли я був в Україні цієї весни і відвідав низку підприємств оборонної промисловості в Києві, я переконався в можливостях підтримки України через закупівлі безпосередньо через українську оборонну промисловість. Таким чином, ми гарантуємо, що обладнання, яке українці потребують на фронті, може бути вироблене і доставлене поруч".

Він додав, що це матиме очевидні логістичні переваги та сприятиме розбудові оборонної промисловості в Україні: "Тут артилерійські снаряди українського виробництва відіграють ключову роль як пілотний проект".

Він також висловив своє сподівання, що більше країн-партнерів України наслідуватимуть данську модель закупівель:

"Я сподіваюся, що більше країн наслідуватимуть данську модель закупівель в Україні. Здатність українців виробляти обладнання є більшою, ніж фінансування, яке вони мають зараз. Тому існує великий потенціал для подібних угод, які допоможуть виробляти більше обладнання в Україні і водночас сприятимуть розбудові оборонної промисловості в Україні".

Раніше "Апостроф" також повідомляв, що Данія почне напряму здійснювати фінансування українського виробництва озброєння та боєприпасів.