RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

У НАТО вирішили створити потужну крилату ракету

Чотири країни Північноатлантичного альянсу (НАТО) мають намір розробити крилату ракету з дальністю, що перевищуватиме 500 кілометрів. Йдеться про співпрацю Польщі, Франції, Німеччини та Італії.

Про це інформує TVN 24.

Свої підписи під відповідним протоколом в рамках саміту НАТО у Вашингтоні поставили очільники Міністерств оборони цих країн.

Очікується, що такий крок стане стартом ініціативи з розробки крилатих ракет наземного базування з дальністю більш ніж 500 кілометрів. Відповідні ракети замістять прогалину в європейських арсеналах, яку, як стверджують ці країни, було виявлено на тлі війни в Україні.

Як розповіли у Міністерстві національної оборони Польщі, вищевказані країни НАТО планують налагодити співпрацю у сфері виробництва далекобійних ракет.

"Мета - налагодити співпрацю у розвитку нашої ключової спроможності у сфері глибоких ударів, а в майбутньому - спільні проєкти над конкретними рішеннями, які дозволять заповнити прогалини, зменшити витрати та скоротити терміни реалізації", - пояснили у відомстві.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати з 2026 року почнуть розгортати засоби далекобійних ударних систем у Німеччині в рамках планування тривалого розміщення у майбутньому.