RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Безуглу позбавили однієї з посад у Раді

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення та відкликав скандальну нардепку Мар’яну Безуглу з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю.

Про це написала у Facebook народна депутатка Ірина Геращенко.

"За ініціативи нашої Ірини Фріз комітет нацбезпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення про відкликання Мар’яни Безуглої з голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю", – написала нардепка.

Натомість вона також зауважила, що Офіс блокує рішення стосовно відкликання Безуглої з поста заступниці глави комітету і "... керівництво Верховної Ради не виносить цю постанову в залу".

Скандальна нардепка Мар'яна Безугла також прокоментувала своє зняття з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю:

"Реакцією Комітету на правду про проблеми в ЗСУ та звернення військових сьогодні стало голосування щодо мого зняття з посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю. Тези: не можна дискредитувати військове керівництво, скоро комбригів будуть знімати через Фейсбук і т.д.".

За її словами, утрималися лише чотири народні депутати: "Колеги, підкомітету не існує, бо ви до нього не доєдналися. З нічого знімати. Комітету в нас практично не існує. Ви поховалися і створили собі кишенькові підкомітети і радо проголосували усі. Ці «підкомітети» в абсолютній більшості навіть не мають засідань, не кажучи вже про рішення. Для візиток. Ви мовчите всередині і назовні. Жодного рішення Комітету за місяці. Ні щодо викрадання людей в ТЦК та СП, ні Содоля, ні…".

Наприкінці вона нагадала, що залишається заступницею голови Комітету, членом комітету та народним депутатом України.