RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Зеленський затвердив нову стратегію морської безпеки

Український президент Володимир Зеленський затвердив нову Стратегію морської безпеки. Він підписав указ, який уводить в дію відповідне рішення Ради національної безпеки та оборони.

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні 17 липня.

За словами глави держави, у документі враховані безпекові зміни та новації, які були забезпечені, зокрема, в Чорному морі, в рамках розвитку сил. Її будуть втілювати спільно з країнами-партнерами України.

"Цей документ враховує безпекові зміни та новації, які ми забезпечили, зокрема, в Чорному морі, в розвитку наших сил. Це сучасна стратегія, і реалізуємо її разом з нашими партнерами", - повідомив він.

Президент зауважив, невдовзі деталі стратегії обговорить з українськими партнерами.

"З тими, хто так само, як і ми, бажає стабільної безпеки для своїх регіонів та всього світу", - наголосив Зеленський.

Як відомо, на початку липня стартували спільні пошуки мін Туреччиною, Болгарією та Румунією у Чорному морі. За інформацією Bloomberg, ініціатором розмінування стала Туреччина. Таким чином, країни намагаються спільно підвищити безпеку судноплавства. Зокрема, йдеться про безпечне постачання українського зерна.

Нагадаємо, речник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук раніше повідомив, що в Чорному морі за попередніми оцінками може перебувати до 400 мін.