RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

17 вересня

16 вересня

15 вересня

14 вересня

13 вересня

Всі новини

Україна отримала "чіткий сигнал": Зеленський про візит Кулеби до КНР

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше за багато років відвідав Китай, де провів зустріч з китайським колегою Ван І. Після переговорів стало відомо, що КНР дав Києву "чіткий сигнал" про підтримку територіальної цілісності і суверенітету України.

Про це йдеться у відеозверненні українського глави держави Володимира Зеленського.

Він зазначив, що отримав доповідь від голови зовнішньополітичного відомства за результатами зустрічі.

"Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який цими днями з візитом у Китаї, провів перемовини зі своїм колегою та доповів мені щодо результатів зустрічі. Візит українського посадовця на такому рівні - уперше за багато років. І це добре. Є чіткий сигнал, що Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України", - наголосив президент.

Окрім того, на зустрічі прозвучало підтвердження обіцянки лідера КНР Сі Цзіньпіна, що Китай не буде постачати озброєння Росії.

"На детальну доповідь міністра я очікую після повернення в Україну", - додав Зеленський.

Як відомо, раніше Ван І запросив українського міністра закордонних справ Дмитра Кулебу на зустріч до КНР. Очільник МЗС прийняв запрошення та у вівторок, 23 липня, прибув у Пекін.

Очікувалося, що на зустрічі посадовці обговорять війну РФ проти України, а також двосторонні відносини країн.

Раніше ми писали, що Китай, який не відвідав саміт у Швейцарії щодо мирного плану для України у червні почав лобіювати свій альтернативний план. Дипломати назвали це "прихованим бойкотом" глобальної зустрічі.