RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Навчання українських пілотів на F-16: у Румунії заявляють про фейк

В оборонному відомстві Румунії повідомляють, що інформація у мережі щодо так званого "Звіту про діяльність Міністерства оборони щодо підготовки українських льотчиків у 2024 році" не відповідає дійсності.

Про це інформує пресслужба Міноборони.

Там наголосили, що відповідний "документ" є грубою підробкою, виготовленою шляхом внесення інформації, взятої зі сторінок 5 та 12 Звіту про діяльність Міноборони за 2023 рік.

"Серед абзаців, узятих із відповідного офіційного документа, проскочив недбало складений текст із явними помилками, який, швидше за все, є текстом, автоматично перекладеним з іншої мови. Ця так звана "інформація", яка отримала назву для створення видимості офіційного звіту, намагається віддати належне тому, що українські пілоти вже почали навчання в Європейському навчальному центрі F-16 у Фетешті, що є абсолютною підробкою", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що в Європейському навчальному центрі F-16 у Фетешті зможуть тренуватися пілоти з країн-членів НАТО та партнерів, у тому числі України, чого досі не було.

"Ми вже не вперше повідомляємо на цій платформі дезінформацію на теми, пов’язані з літаками F-16, і, швидше за все, в умовах незаконної та необґрунтованої війни, яку РФ розпочала проти України, такі спроби триватимуть. Ми дякуємо нашим колегам із ЗМІ, які зв’язалися з нами, щоб перевірити цей фейк, щоб уникнути поширення дезінформації", - додали у Міноборони.

Раніше Нідерланди зробили заяву щодо підготовки пілотів для керування літаками-винищувачами F-16 у Румунії. Там зазначили, що Європейський навчальний центр F-16 (EFTC) у Румунії відправив перших випускників. І це - румунські пілоти.