RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

29 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

США визнали перемогу опозиційного кандидата Гонсалеса на президентських виборах у Венесуелі

В США заявили про те, що очевидною є перемога Едмундо Гонсалеса на президентських виборах у Венесуелі.

Про це пише CNN, передаючи слова державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Сполучені Штати вказали на очевидність того, що президент Ніколас Мадуро програв у голосуванні на виборах у Венесуелі минулого тижня.

"З огляду на беззаперечні докази, Сполученим Штатам і, що найважливіше, венесуельському народу зрозуміло, що Едмундо Гонсалес Уррутія отримав більшість голосів на президентських виборах у Венесуелі 28 липня", - йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена.

"Крім того, Сполучені Штати відкидають необґрунтовані звинувачення Мадуро проти лідерів опозиції. Погрози Мадуро і його представників заарештувати лідерів опозиції, включаючи Едмундо Гонсалеса і Марію Коріну Мачадо, є недемократичною спробою придушити політичну участь і зберегти владу", - додав Блінкен.

Протести спалахнули по всій Венесуелі після того, як виборчий орган країни оголосив Мадуро переможцем з 51% голосів. Багато молодих прихильників опозиції заявили, що покинуть країну, якщо Мадуро буде переобраний, вказуючи на руйнівний крах венесуельської економіки і жорстокі репресії за його правління.

У вівторок, 30 липня, президент Національної асамблеї Хорхе Родрігес, який є членом найближчого оточення Мадуро, закликав заарештувати опозиційного діяча Мачадо і кандидата в президенти Едмундо Гонсалеса. Пізніше Міністерство юстиції країни уточнило, що ордер на арешт жодного з опозиціонерів не видавався.

Раніше Ніколас Мадуро пообіцяв придушити протести, що виникли у Венесуелі на тлі президентських виборів та звинувачень у фальсифікації.