RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Вибори президента США: демократи офіційно висунули Гарріс кандидатом

Віцепрезидентці Сполучених Штатів Камалі Гарріс вдалося забезпечити собі більшість голосів делегатів Національного з'їзду "Демократичної партії".

Про це інформує видання The Washington Post.

Зазначається, що в голосуванні взяли участь близько 4 тис. делегатів, що були виділені під час праймеріз від демократів.

За Гарріс поголосували 2350 делегатів. Тоді як для офіційного висування на вибори необхідно щонайменше 1976 голосів. Тобто такої кількості голосів цілком достатньо для висування у президенти.

Таким чином, Гарріс офіційно стала кандидаткою у президенти Сполучених Штатів, які відбудуться у листопаді 2024 року. На виборах вона змагатиметься із кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом.

Очікується, що формально голосування завершиться 5 серпня. У Демократичній партії розраховують, що за неї проголосують 99% делегатів - 3923 особи.

Як відомо, раніше президент США Джо Байден заявив про вихід з передвиборчих перегонів після програшу Трампу на дебатах.

Раніше NYT опублікувало результати соцопитування, згідно з яким ймовірна кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс майже наздогнала за підтримкою кандидата від республіканців Дональда Трампа.