RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.00
Світ

Новини

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Трамп і Гарріс майже зрівнялися за рівнем підтримки виборців

Кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа готові підтримати 48% виборців. Віцепрезидентка Сполучених Штатів Камала Гарріс майже наздогнала його.

Про це свідчать результати опитування, проведеного NYT та інституту Siena College.

Серед ймовірних виборців Гарріс має 47%, а серед зареєстрованих 46%.

На думку NYT, Гарріс вдалось скоротити значну перевагу Трампа, яку він мав над Байденом, завдяки швидкому переформуванню демократичної коаліції.

Гарріс показала найкращі результати серед груп, у яких Байден був найслабшим, особливо серед молодих виборців та небілих виборців. Водночас, деякі демократи побоюються, що вона може не зберегти ті ж сильні сторони, які Байден мав серед літніх виборців, для яких опитування показує деяке зниження підтримки демократів.

Опитування показало, що Гарріс отримала близько 60% підтримки від виборців віком до 30 років та іспаномовних виборців, груп, з якими Байден постійно боровся. Серед виборців молодше 45 років пані Харріс випереджала на 10%, менш ніж через три тижні після того, як Трамп мав невелику перевагу в цій групі над Байденом.

Раніше CNN опублікувало власне опитування, за яким Гарріс отримує підтримку 46% зареєстрованих виборців у США, а Трамп - 49%.