RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

17 вересня

16 вересня

Всі новини

До гучного законопроекту про заборону УПЦ МП вніс свої зауваження голова Ради

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук надав свої зауваження до законопроекту, який, зокрема, передбачає заборону в Україні діяльності церкви, пов’язаної з країною-агресором.

Про це «Апострофу» розповіла заступниця голови комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардепка від фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

«Найважливіше завдання на цю вимушену перерву — це доопрацювання законопроекту №8371, який стосується заборони зв'язку релігійних організацій з країною-агресором і з РПЦ. У нас була зустріч із головою Верховної Ради, який дав свої зауваження, як юрист, бо він хороший юрист-цивіліст», — зазначила Кравчук.

За її словами, наразі створена робоча група, яка доопрацьовує ці зауваження Стефанчука.

«А потім погоджувальна рада має надати свої рекомендації до 15 серпня. І в цей проміжок з 15 серпня до наступного сесійного засідання дуже вірогідно, що відбудеться засідання нашого комітету, щоб фіналізувати ту редакцію закону, яку будем виносити в зал. А нагадаю, що було погодження всіх фракцій і груп, що почнем роботу в пленарному режимі саме з цього закону, який викликав багато суперечок», — розповіла Кравчук.

Як повідомляв «Апостроф», 23 липня Рада мала розглянути урядовий законопроект №8371 про заборону УПЦ МП, зареєстрований ще в січні минулого року. Проте керівництво фракції «Слуга народу» відмовилося виносити його на голосування.

Чому депутати не готові на третій рік великої війни заборонити Московський патріархат — читайте в матеріалі «Апострофа».