RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

ISW знайшов пояснення зволіканню Росії з перекиданням військ під Курськ

Російське військове командування не перекидає додаткові сили в Курську область, щоб не допустити зриву своїх наступальних операцій на сході України.

Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни.

Зазначається, що Міноборони РФ для боротьби з силами ЗСУ у Курській області, ймовірно, покладається на вже присутні там підрозділи та на доступні сили в тилу, більшість з яких складаються з призовників і нерегулярних частин.

"Ці підрозділи, ймовірно, будуть першими, хто відреагує на ситуацію, навіть якщо командування вирішить перекинути більш досвідчені частини з інших районів. Зараз російське командування, можливо, буде уникати перекидання сил з інших фронтів, щоб не дозволити українському наступу порушити їхні операції на сході України", - пишуть аналітики.

Коментуючи повідомлення з різних джерел про перекидання під Курськ висококваліфікованих підрозділів, таких як спецназ ГРУ Генштабу РФ, чеченський батальйон "Ахмат" та інші, Інститут вивчення війни зазначає, що для їх прибуття знадобиться певний час.

"Російське військове командування наразі може перекидати більш досвідчені та краще оснащені передові підрозділи з сходу або півдня України в Курську область, але, ймовірно, для прибуття цих частин знадобиться додатковий час", - йдеться у звіті.

Як повідомляв "Апостроф", військовослужбовці Сил оборони України встановили контроль над російським містом Суджа у Курській області.