RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

29 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У НАТО назвали п'ять ймовірних цілей України в Курській області

Колишня керівниця штабу стратегічного планування НАТО Стефані Бабст назвала п'ять можливих цілей ЗСУ у Курській області.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Bild, назвавши дії українських військових добре спланованими і несподіваними для Кремля.

1. Тиск на Путіна.

"На відміну від Берліна і Вашингтона, українці зрозуміли, що мають поставити російських у скрутне становище. Наскільки зможуть", - сказала Бабст.

2. Демонстрація власної боєздатності — як Україні, так і Заходу.

"Цей наступ спрямований на те, щоб продемонструвати, що українські сили можуть чинити тиск на російських агресорів. Це може допомогти переконати союзників відмовитися від обмежень на постачання західних озброєнь", - вважає Бабст.

3. Ослаблення російського наступу на інших фронтах.

На Донбасі і Харківщині ЗСУ мають труднощі з стримуванням російського наступу. Тепер росіянам доведеться перекинути частину своїх сил для зупинки українського просування в Курській області.

4. Захоплення Курської АЕС з подальшим обміном на Запорізьку АЕС під час переговорів.

Хоча це припущення вже деякий час обговорюється, Бабст сумнівається в його реалізації, оскільки це "військово був би дуже складний і довгий процес".

5. Удар по газовому експорту РФ.

Бабст вважає, що ЗСУ можуть намагатися захопити газовимірювальну станцію в Суджі, через яку проходить газовий експорт. Це ключовий елемент останнього газопроводу, що з'єднує Європу і Росію.

Як повідомляв "Апостроф", на думку американських аналітиків, російське військове командування не перекидає додаткові сили в Курську область, щоб не допустити зриву своїх наступальних операцій на сході України.