RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

В Білому домі знайшли просте рішення для Путіна щодо ситуації в Курській області

Представник Білого дому запропонував російському диктатору Володимиру Путіну просте рішення, якщо того не задовольняє ситуація в Курській області.

Про це координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив на онлайн-брифінгу в понеділок, 12 серпня.

Він вказав на те, що чергові заяви російських чиновників, зокрема стосовно ніби як координації Заходом подій у Курській області, є "путінською пропагандою", за яку господар Кремля чіплявся від початку вторгнення в Україну.

Кірбі наголосив: "Єдині, хто перебуває у стані війни в Україні – це самі росіяни. Це вони здійснюють вторгнення в Україну, а Україна – захищається від агресії. Це війна Росії проти України, не більше й не менше, і так було від самого початку".

Представник Білого дому запропонував просту відповідь російському диктатору, якщо тому не подобається ситуація на Курщині: "...якщо йому щось не подобається, якщо його щось не задовольняє, є дуже просте рішення – хай він забирається під три чорти з України та припиняє війну".

Нагадаємо, раніше ми писали, що тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смирнов на нараді з Володимиром Путіним назвав ситуацію в регіоні "складною". За словами Смирнова, наразі ЗСУ контролюють 28 населених пунктів у Курській області.