RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Які новини по курській операції - головком зробив доповідь

Станом 17 серпня українські сили зміцнюють свої позиції та розширюють стабілізовану територію під час наступу у Курській області РФ. Також військові продовжують відбивати чисельні штурми окупантів на Донбасі.

Про це йдеться у доповіді головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського, інформує Офіс президента.

Щодо операції в Курській області, то там фіксують зміцнення позицій та нове поповнення обмінного фонду для держави. Сирський висловив подяку бійцям, які завдяки цьому наближують звільнення українських полонених.

"Дякую всім солдатам і командирам, які беруть російських військових у полон і цим наближають звільнення наших воїнів та цивільних, які утримуються Росією", - наголосив він.

За словами головнокомандувача, зараз на сході України найскладніша ситуація залишається на Торецькому та Покровському напрямках. Однак бійці дають гідну відсіч. Там ситуація контрольована.

"За добу десятки російських штурмів наших позицій. Але наші воїни та підрозділи роблять усе для знищення окупанта та відбиття штурмів", - повідомив Сирський.

Також головком ЗСУ розповів про роботу над новими пакетами допомоги для підкріплення українських дій зброєю та сильними рішеннями.

"Працюємо над новими пакетами підтримки для нашої держави від партнерів. Визначаємо пріоритетні пункти. Головне – обмеження російського наступального потенціалу і наша далекобійність. Готуємо відповідні доручення українським дипломатам", - додав Сирський.

Нагадаємо, раніше Сирський повідомляв, що на деяких напрямках українським силам вдалося просунутися від одного до трьох кілометрів.