RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Німеччина на тлі скандалів навколо військової допомоги для України зробила заяву

У німецькому Посольстві у Києві на тлі скандалів навколо військової допомоги від ФРН заявили, що Німеччина залишиться країною, яка надає Україні найбільшу підтримку в Європі. Зокрема, до кінця року надасть істотну допомогу для ЗСУ.

Про це інформує пресслужба посольства ФРН у соцмережі Facebook.

Там зазначили, що Німеччина надалі стоїть на боці України. Водночас, дискусії стосуються поточного бюджетного процесу в ФРН. У зв'язку з цим уряд Німеччини у липні подав пропозицію щодо бюджету на наступний рік. І в 2025 році залишиться країною, яка надає українцям найбільшу підтримку в Європі. Тепер пропозиція федерального уряду буде обговорюватися в Бундестазі. Остаточний бюджет на наступний рік парламент ухвалить восени.

"З упевненістю можна сказати: Україна може покластися на Німеччину. До кінця цього року Німеччина надасть істотну військову підтримку, зокрема, боєприпаси та засоби протиповітряної оборони. На 2025 рік заплановано більше", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі наголосили, що для Німеччини важливо, щоб військова підтримка для України була якомога передбачуванішою та надійнішою. Саме через це розмістила спільні замовлення з Україною, які будуть надані у 2025 році. Це дасть промисловим підприємствам та Україні впевненість у плануванні, також гарантує надійну підтримку у вигляді постачань озброєнь наступного року. Для цього вже зарезервовано 4 млрд євро.

Також для уряду ФРН важливо, щоб підтримку розподілили на якомога більшу кількість "плечей" партнерів. Це вдалося завдяки додатковому пакету на саміті G7 в Італії за рахунок російських заморожених активів. Очікується, що буде профінансовано кредит для України у 50 млрд доларів.

"Федеральний канцлер Олаф Шольц 9 липня ясно заявив у Вашингтоні: "Це чіткий знак солідарності, а також послання російському президенту, що він не може пересидіти війну і не може робити ставку на зменшення підтримки України", - додали у посольстві Німеччини.

Заява з'явилася після новини про те, що Україна втратила військову допомогу на суму 3,87 млрд євро через суперечки в уряді ФРН.

Нагадаємо, раніше BILD дізнався, чому Україна втратила велику суму військової допомоги від Німеччини.