RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Політика

Новини

17 вересня

Всі новини

Індійський прем'єр Моді розповів про свої плани щодо візиту до України

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що має намір відвідати Україну для того, щоб "поділиться перспективами мирного врегулювання конфлікту".

Про це пише Reuters.

Візит прем'єра Індії Моді відбудеться більш ніж через місяць після його поїздки до Москви. У середу, 21 серпня, він має завітати до Польщі, а вже в п'ятницю, 23 серпня, прибуде до Києва. Reuters зауважує: це "...стане першим візитом індійського прем'єр-міністра до України з часу встановлення дипломатичних відносин понад три десятиліття тому".

"Я з нетерпінням чекаю на можливість ... поділитися перспективами мирного врегулювання конфлікту в Україні, - сказав Моді у своїй заяві в середу, 21 серпня. - Як друг і партнер, ми сподіваємося на якнайшвидше відновлення миру і стабільності в регіоні".

Раніше в ефірі "Апостроф TV" експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Олександр Краєв розповів, що візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України, який відбудеться у п'ятницю, 23 серпня, може бути пов'язаний з прагненням Індії стати лідером блоку країн, які не підтримують сторони російсько-української війни.