RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Шрайк спрогнозував, коли «почне закінчуватися» війна РФ проти України

Блогер Роман Шрайк припустив, коли можна очікувати початку закінчення війни в Україні та що може мотивувати російського диктатора задуматись над переговорами.

Про це Шрайк написав у Telegram.

Він наголошує: "Я не знаю, коли закінчиться війна, але я можу припустити, коли вона може почати закінчуватися".

З його міркувань, наразі російському диктатору путіну переговори не потрібні: "Його армія продовжує прокладати дороги смерті на Донбасі, площа захоплених територій зростає, народ іде підписувати контракти, а фінансів для всього цього вистачає".

Вважає, що операцію в Курській області господар Кремля розцінює як "щось випадкове і тимчасове".

Натомість пропонує перенестись в січень 2025 року: "У грудні на закриття дірки в бюджеті підуть чергові мільярди з ФНБ. Загалом за рік ФНБ скоротиться на 20-30 млрд доларів, і залишиться ще 20-30. Тобто вистачить до кінця 2025 року, а далі доведеться друкувати".

На складах, на його думку, тоді вже "в основному залишиться мотлох".

"Так, можна воювати м'ясом, артою і КАБами, - зауважує Шрайк. - Але м'ясо коштує дорого, потенційних учасників програми «отримай мільйон рублів і дрон у голову» не нескінченна кількість, а другу хвилю примусової мобілізації проводити дуже не хочеться. З КАБами після обкатки Ф-16 теж може стати складніше".

В цьому контексті він робить наступні висновки: "... душа вимагає продовження банкету, але гроші і ресурси на цей банкет уже закінчуються. Їхній кінець видно. Виходячи з цього, я припускаю, що на початку 2025 року Путін всерйоз задумається про переговори".

Крім того, згадує про ймовірний вплив виборів США на ситуацію: "...думаю, що будь-який підсумок виборів у США не стане повною катастрофою, враховуючи міжнародні програми допомоги на 2025 рік. Залежно від результату виборів, зброї від західних партнерів ми отримаємо або стільки ж, як у 2024, або менше, але 2025 рік у будь-якому разі протримаємося".

"Якою буде ситуація на полі бою на початку 2025 року, вгадати складно. А вона першорядно важлива… У 2025 році почне проглядатися межа ресурсів у РФ, що може стати мотивом для ініціювання переговорів. Про якісь інші подробиці поки міркувати зарано", – підсумовує він.

Як писав раніше "Апостроф", Шрайк помітив, що в Росії вдвічі збільшили одноразову федеральну виплату за укладення контракту на військову службу. У цьому рішенні російського диктатора Володимира Путіна є цікавий нюанс.