RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

12 вересня

Всі новини

Україна та Індія домовилися про оборонну співпрацю

23 серпня під час історичного першого візиту прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України сторони домовилися про оборонну співпрацю.

Про це повідомляє Офіс президента.

Очільник уряду Індії зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Вони обговорили широке коло питань, необхідність поглиблення політичних відносин, економічного та оборонного співробітництва, а також культурних зв'язків. Висловили зацікавленість у підвищенні рівня двосторонніх відносин.

Щодо оборонної галузі, то сторони погодилися зміцнювати відносини. Зокрема, йдеться про співпрацю у галузі виробництва в Індії.

"Наголошуючи на важливості оборонного співробітництва між Індією та Україною, лідери домовилися продовжувати працювати над сприянням зміцненню відносин між оборонними структурами обох країн, зокрема шляхом співпраці та партнерства у сфері виробництва в Індії та співробітництва у нових галузях", - йдеться у повідомленні.

Також очікується, що представники країн проведуть найближчим часом в Індії друге засідання Спільної українсько-індійської робочої групи з питань військово-технічного співробітництва, що було створено згідно з домовленістю про оборонну співпрацю у 2012 році.

Нагадаємо, раніше керівник Офіс президента України наголосив на важливості візиту індійського прем'єра.