RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

13 вересня

12 вересня

Всі новини

Дуда елегантно принизив росіян - попросить Україну не добивати їх при втечі

Президент Польщі Анджей Дуда розповів, в якому випадку подзвонить Володимиру Зеленському з проханням не стріляти у російських солдат.

На цьому він наголосив під час пресконференції у Києві з президентом Володимиром Зеленським та прем’єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте.


Зокрема він згадував фразу про напрям для російського корабля:

"Вони залишили Польщу протягом кількох найближчих років. І ми тоді на демонстраціях кричали такий лозунг: "Совєти, додому". Українці теж мають такий лозунг, але він стосується російського воєнного корабля".

Дуда наголосив: коли росіяни будуть повертатися додому, він перший подзвонить президенту України та попросить не добивати окупантів:

"Якщо хтось на когось нападає, то мусить брати до уваги, що сам буде побитий. Але якщо буде так, що росіяни зроблять те, що повинні зробити, тобто повернуться додому і російські війська будуть виходити з України і українські війська будуть їх атакувати, то я перший візьмусь за телефон і подзвоню до Володимира Зеленського і скажу: не бомбардуйте їх, коли вони ідуть геть".

"Облиште їх, хай ідуть додому. Я можу обіцяти це російським солдатам", – додав польський президент.

Натомість президент України іронічно посміявся з цієї фрази Дуди, прокоментувавши: "А якщо буде зайнято?".

"Але поки Росія атакує Україну на війні, яку сама розпочала, то мусить брати до уваги, що той, хто мечем воює, від меча гине", – наголосив Анджей Дуда.

В цьому контексті речника Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук опублікував коментар одного з російських пропагандистських пабліків, в якому росіяни вже почали жалітись на це приниження від польського президента.

"Вже відкрито принижують. А ми що? Терпим?", - йдеться у повідомленні кремлівського пропагандиста. На що Братчук відповідає: "Інших варіантів немає".