RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Умєров закликав ЄС створити пояс безпеки над західними регіонами України

Очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров виступив із закликом до країн Європейського Союзу (ЄС) створити пояс безпеки над українськими західними регіонами.

Про це він поінформував у Telegram.

Голова Міноборони розповів, що взяв участь у неформальній зустрічі міністрів оборони країн ЄС, де доніс до відома західних партнерів поточну ситуацію на фронті та пріоритетні потреби для ефективної оборони проти Росії.

"Обговорили необхідність посилення нашої протиповітряної оборони, наголосив на важливості створення поясу безпеки над західними регіонами України. Це питання має критичне значення для захисту нашої інфраструктури та мирного населення", - повідомив Умєров.

Окрім того, на засіданні міністр заявив про важливість збільшення інвестицій в українську оборонну промисловість. За його словами, Україна має власну потужну індустрію, яка потребує підтримки та співпраці з європейськими партнерами.

"Це сприятиме спільному зміцненню безпеки та обороноздатності Європи. Вдячний нашим європейським союзникам за їхню підтримку. Міцне партнерство між Україною та Європейським Союзом є ключовим для забезпечення неминучої перемоги над агресором і досягнення справедливого миру в Європі", - додав голова оборонного відомства.

Нагадаємо, 28 серпня у зв'язку з нещодавньою наймасштабнішою масованою атакою Росії відбулося онлайн-засідання Ради Україна-НАТО на рівні очільників Міністерств оборони, де також йшлося про необхідність захисту українського неба.