RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

14 вересня

Всі новини

Фінляндія вважає абсурдною заборону на удари вглиб РФ

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до зняття обмежень на використання Україною західної зброї проти Росії, назвавши їх абсолютно абсурдними.

З такою заявою він виступив на міжнародній конференції Globsec Forum у столиці Чехії, пише "Укрінформ".

Президент наголосив, що заборона недоречна, адже РФ веде незаконну агресивну війну, попри всі міжнародні норми.

"Необхідно зняти всі обмеження на те, що українці можуть робити. Вони абсурдні. Росія веде незаконну агресивну війну, вона порушує всі міжнародні норми, не тільки з точки зору порушення суверенітету, вона коїть серйозні воєнні злочини", - повідомив він.

Стубб переконаний, що США мусять зняти всі обмеження на використання далекобійної зброї вглиб РФ. Також вважає, що Китай теж має вплинути на Москву для припинення агресії. Він має намір звернутися до керівників цих держав.

Також повідомив, що партнери мусять продовжувати надавати Києву фінансову та військову підтримку для перемоги на полі бою. Нагадав, що Фінляндія посідає шосте місце за розміром допомоги Україні за часткою у ВВП. Також назвав фінську підтримку природною, адже теж довелося зіткнутися з російською агресією під час Другої світової війни та втратити частину території.

"Найбільша битва - це битва за незалежність, суверенітет і законне місце України на Заході; і цю битву Україна вже виграла. Україна стане членом ЄС, і вона стане членом НАТО", - додав президент Фінляндії.

Нагадаємо, Україна надала Адміністрації Президента Сполучених Штатів список ймовірних військових об'єктів в Росії, по яких може бути застосована американська далекобійна зброя, зокрема ракети ATACMS.