RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

14 вересня

13 вересня

Всі новини

Через Курську операцію ЗСУ наявність ядерної зброї перестала бути фактором стримування - WSJ

Курська операція ЗСУ - перший випадок, коли ядерна держава зіткнулася з вторгненням та окупацією з боку іншої країни, і це показує, що наявність ядерної зброї вже не є фактором стримування.

Про це йдеться у статті The Wall Street Journal.

"Це приголомшливий поворот. ... Зараз західні лідери, військові мислителі і ядерні теоретики ламають голову над тим, що нинішні події означають для перспектив російської ескалації і для майбутніх воєнних ігор", - зазначає видання.

Аналітики WSJ вважають, що у зв'язку з Курською операцією у світі змушені переглянути роль, яку ядерна зброя може відігравати у стримуванні.

У статті наголошується, що Україна вторгненням в Курську область хоче показати, що ще одне табу може бути порушене без жахливих наслідків. Також частково метою цього є дозвіл використовувати більш летальну та точну американську зброю на території РФ.

У виданні нагадують, що професор політології Джеймс Девіс заявив, що прийняття рішень у ядерній сфері зникло як наукова галузь, однак повертається як проблема.

"Ми завжди вважали, що ядерна зброя не годиться ні для чого, окрім як для стримування. Ми справді не думали, що неядерна держава може напасти на ядерну державу", - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", у російського диктатора Володимира Путіна впав рейтинг через курську операцію української армії.