RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Зеленський назвав умову, за якої ЗСУ звільнять захоплену територію в РФ

Президент Володимир Зеленський назвав умову звільнення українськими силами захоплених територій у Курській області РФ.

Про це він повідомив в інтерв'ю NBC News.

Глава держави зазначив, що військові Збройних сил України будуть утримувати російські території РФ доти, доки це не змусить сісти за стіл переговорів російського диктатора Володимира Путіна.

За його словами, утримання території є невід'ємною складовою плану перемоги щодо закінчення війни. Таку пропозицію планує надати міжнародним партнерам, зокрема Сполученим Штатам.

"Нам не потрібна їхня земля. Ми не хочемо нести туди наш український спосіб життя", - повідомив він.

Однак утримання території має вищеназвану ціль. Водночас, не розкрив подальші плани українських сил щодо захоплення інших територій в РФ.

"Я не скажу, вибачте, я не можу про це говорити. Це як початок нашої, цієї, Курської операції. При всій повазі, я не можу про це говорити, я думаю, що успіх дуже близький до несподіванки", - уточнив Зеленський.

Він також повідомив NBC News, що адміністрація президента США Джо Байдена не знала про операцію, і вона зберігалася в суворій таємниці навіть в Україні. Вашингтон неодноразово заявляв, що не бере участі в планах Києва стосовно Курська.

Нікого не повідомили не через недовіру. Зокрема, контрнаступ Києва минулого літа провалився саме через те, що його анонс дав час росіянам підготуватися, додав президент.

Нагадаємо, раніше президент повідомив, що під час операції у Курській області українським військовослужбовцям вдалося взяти у полон щонайменше 600 військових російської армії.