RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Операція у Курській області: Зеленський назвав кількість полонених росіян

Під час операції у Курській області українським військовослужбовцям вдалося взяти у полон щонайменше 600 військових російської армії.

Такі дані навів президент Володимир Зеленський, виступаючи на спільному брифінгу з прем’єром Нідерландів Діком Схофом у Запоріжжі.

Він зазначив, що Україна продовжує поповнювати обмінний фонд за рахунок захоплених у полон росіян, зокрема на території РФ. Завдяки таким діям українських Збройних сил вже відбуваються обміни.

"У нас є обміни через те, що у нас є кого обмінювати на наших хлопців і дівчат, які перебувають у полоні. Ми захопили понад 600 людей, і є ким міняти наших", - заявив глава держави.

Зеленський повідомив також, що завдяки роботі українських військових на Курському напрямку Росія відтягнула частину своєї армії з української території, зокрема із Запорізької області.

Раніше головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський повідомляв про те, що операція в РФ відволікла велику кількість російських сил, які воювали в Україні. За його оцінками, російське командування перекинуло щонайменше 30 тисяч військових зі сходу України. Проте для росіян надалі пріоритетним залишається Покровський напрямок, де зараз фіксують найжорстокіші бої.

Як повідомляв "Апостроф", за даними ISW, Росії довелося також частково перекинути резерви з Покровського напрямку у Курську область.