RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

15 вересня

14 вересня

13 вересня

Всі новини

В Україну приїхав прем’єр Ірландії та привіз новий пакет допомоги на 36 млн євро

У середу, 4 вересня, до України для двосторонньої зустрічі з президентом України прибув прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс. На тлі цього уряд Ірландії оголосив про новий пакет гуманітарної підтримки для України та її сусідів на 36 млн євро.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTE та ірландський уряд.

В мережі почали ширити відео, як ірландського прем’єра зустрічають на столичному вокзалі.

Під час зустрічі мають обговорити війну Росії проти України, питання підтримки з боку Євросоюзу та заявку Києва на вступ до блоку.

Варто зазначити, що візит Гарріса відбувається після ракетного удару Росії по місту Полтава, в результаті якого загинула щонайменше 53 людини.

Виступаючи напередодні візиту, Гарріс наголосив: "Військовий удар Росії та вбивство десятків людей у Полтаві у вівторок є похмурим і жахливим нагадуванням про загрозу, з якою Україна стикається щодня. Ми висловлюємо своє обурення і співчуття сім'ям загиблих".

Відомо також, що прем'єр Ірландії та Володимир Зеленський мають підписати меморандум про взаєморозуміння щодо нової двосторонньої угоди між Ірландією та Україною. Ця угода виражатиме солідарність Ірландії з Україною та її право на захист від незаконного вторгнення РФ.

Крім того, на сайті ірландського уряду пишуть, що Саймон Гарріс та глава МЗС і міністр оборони Міхол Мартін оголосили про новий пакет підтримки для України та її сусідів у розмірі 36 млн євро. Він забезпечить необхідну гуманітарну допомогу, підтримає реабілітацію та можливу реконструкцію, а також, як зазначають в уряді, сприятиме досягненню довгострокових цілей України, включаючи мир, стабільність та політичні прагнення. В контексті цього Гарріс зазначив:

"Ми бачили надзвичайну стійкість, яку продемонстрував народ України перед обличчям цих викликів. Така ж рішучість і наполегливість знадобляться для відбудови їхньої країни за підтримки міжнародних партнерів, включаючи Ірландію. Ми були однозначними і непохитними у нашій підтримці народу України, і це додаткове фінансування продовжує демонструвати нашу прихильність".

"Апостроф" також писав, що адміністрація президента США Джо Байдена виступила із осудом російського ракетного удару по українському місту Полтава, жертвами якого стали десятки людей. Також анонсували передачу Києву додаткової військової допомоги.