RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Австрія хоче стати майданчиком для переговорів України та РФ

Австрія виступила із закликом до переговорів між Україною та Росією "без попередніх домовленостей". Країна пропонує стати майданчиком для цього.

Таку заяву зробив австрійський канцлер Карл Негаммер у соцмережі X.

Як зазначив політик, Австрія взяла до відома слова диктатора РФ Володимира Путіна щодо "відкритості до мирних перемовин з Україною".

За словами Негаммера, з огляду на це, Відень може виступити місцем зустрічі як країна, де розташовується штаб-квартира ОБСЄ.

Він зауважив, що Австрія підтримає "справедливий і міцний мир, заснований суто на міжнародному праві".

"Ми беремо до відома заяви президента Росії про його відкритість до мирних переговорів з Україною. Будь-які переговори мають відбуватися без попередніх умов і на рівних. Австрія буде готова підтримувати справедливий і міцний мир, заснований на міжнародному праві, і виступати місцем проведення переговорів як резиденція ОБСЄ", - йдеться у заяві канцлера.

Раніше у четвер, 5 вересня, Путін заявив на Східному економічному форумі, що нібито "ніколи не відмовлялися" від проведення переговорів, проте "не ефемерних вимогах, а на основі документів, які були узгоджені у Стамбулі".

Як писав "Апостроф", раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що Курську область не звільнять доти, доки це не примусить Росію до переговорів.