RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Кадрові призначення: у Мінагро та Мінстратпрому нові керівники

Парламент призначив ще кілька нових міністрів в рамках кадрових змін. Зокрема, нових керівників отримало Міністерство з питань стратегічної промисловості та Міністерство аграрної політики та продовольства.

Про результати голосування 5 вересня розповів народний депутат Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

За його словами, міністром з питань стратегічної промисловості призначили Германа Сметаніна 247 голосами. Раніше він був генеральним директором реформованого "Укроборонпрому", до того мав дев'ятирічний досвід роботи в секторі оборонно-промислового комплексу. Зокрема, був керівником харківського заводу ім. Малишева.

Новим головою Міністерства аграрної політики та продовольства став Віталій Коваль. До цього він очолював Фонд державного майна.

На посаду міністра у справах ветеранів Рада призначила Наталю Калмикову. Зокрема, вона була радником з гендерних питань Командування Сухопутних військ ЗСУ у 2021 році. У 2022-2023 роках обіймала посаду виконавчої директорки Українського ветеранського фонду. У вересні 2023 року її призначили заступницею міністра оборони країни із соцрозвитку.

Також народні депутати призначили Світлану Гринчук на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Вона є експертом у сфері енергетики та зміни клімату з досвідом роботи у Кабінеті міністрів.

Загалом за день парламент звільнив двох міністрів і призначив дев'ятьох.

Раніше ми писали, що Рада призначила керівників Міністерство молоді та спорту та Міністерство культури.

Також народні депутати підтримали призначення Ольги Стефанішиної та Олексія Кулеби новими міністрами в уряді.

Окрім того, депутати Верховної ради України проголосували за призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ.