RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Російського військового аналітика здивували "справжні цілі" Путіна у війні проти України

Російського диктатора Володимира Путіна не цікавить нині Курська область, частина якої перебуває під контролем українських військових.

На це звернув увагу російський військовий аналітик Ян Матвєєв, коментуючи заяву глави Кремля на Східному економічному форумі.

Матвєєв зазначив, що Путін спочатку розповів, як важливо захищати громадян Росії, а потім як на дусі видав свої справжні цілі.

"Мета противника полягала в тому, щоб змусити нас нервувати, метушитися, перекидати війська з однієї ділянки на іншу і зупинити наш наступ на ключових напрямках. Насамперед у Донбасі. Звільнення якого є нашою першочерговою метою", - заявив Путін.

Аналітик зробив висновок, що захист Курської області не є пріоритетним для Путіна.

"Найважливіше продовжувати захоплення України. Які там громадяни, яка там безпека. Ні, радісно описує, як були захоплені нові квадратні кілометри. Наступ ЗСУ силами кількох бригад у Курській області він назвав терористичними актами. Справді, адже захоплення понад 1200 квадратних кілометрів це вам не "трикутник 7 на 5", - написав Матвєєв.

Як повідомляв "Апостроф", Зеленський назвав умову звільнення українськими силами захоплених територій у Курській області.